دراین قسمت از فروشگاه هیدرو هیکاد میپردازیم به پمپ های هیدرولیکی

پمپ هیدرولیک

فروش پمپ هیدرولیک

فروش انواع پمپ های هیدرولیک اعم ازپمپ دنده ای هیدرولیک، پمپ دنده داخلی، پمپ پره ای هیدرولیک محوری و شعاعی هیدرولیک پمپ دنده ای پاور پک، پمپ کارتریجی دبی متغیر، پمپ پیستونی دبی متغیر و پمپ دستی هیدرولیک، لطفا جهت دسترسی به اطلاعات فنی و قیمت پمپ هیدرولیک روی محصول مورد نظر کلیک نمایید.

معرفی پمپ هیدرولیک و انواع پمپ هیدرولیک

مشخصات فنی پمپ هیدرولیک

برای پاسخ به این سوال که پمپ هیدرولیک پمپ هیدرولیک چیست؟ در هر سیستمی قسمتی وجود دارد که قلب سیستم نام گرفته است که بدون وجود آن، سیستم از کار می افتد. در یک مدار هیدرولیکی این پمپ است که اگر از کار بیفتد سایر اجزای سیستم هم قادر به ادامه فعالیت نمی باشند.

برخلاف بعضی از تعاریف اشتباه پمپ در مدار فشار ایجاد نمی کند و وظیفه آن به جریان انداختن مایع مورد نظر ما می باشد. به عبارتی دیگر پمپ انرژی مکانیکی سیستم هیدرولیک را به کمک موتورهای الکتریکی، احتراقی و غیره تامین می کند. در اصل در یک سیستم هیدرولیک فشار بیانگر میزان مقاومت به وجود آمده در مقابل خروجی پمپ است. برای مثال اگر خروجی یک پمپ با جابجایی مثبت، به اتمسفر باز باشد، ضمن برقراری جریان سیال، به دلیل نبودن مقاومت در برابر جریان، فشاری بالاتر از فشار اتمسفر وجود نخواهد داشت. متقابلا در صورت مسدود شدن کامل خروجی پمپ، مقاومت بی نهایتی به صورت تئوریک در مقابل جریان ایجاد می گردد زیرا فضایی برای حرکت سیال وجود ندارد؛ بنابراین به منظور حفاظت از اجزاء سیستم هیدرولیک، استفاده از شیر اطمینان ضروری است. شیر اطمینان با رسیدن فشار سیستم به مقدار تنظیمی، مسیر عبور جریان به مخزن را باز نموده و حداکثر سطح فشار در مدار را محدود می کند.

به بیانی ساده می توان دریافت که جریان خروجی پمپ با جابجایی مثبت (با صرفنظر از نشتی های جزئی داخلی پمپ) ثابت بوده و به فشار سیستم وابسته نمی باشد. بنابراین، در صورتی که مکانی برای حرکت سیال وجود نداشته باشد (مانند مسدود بودن شیر یا رسیدن عملگر به انتهای کورس) و یا در صورت افزایش بیش از حد بار مقاوم، استفاده از شیر کنترل فشار (شیر اطمینان) جهت حفاظت پمپ های جا به جایی مثبت در مقابل فشار اضافی ضرورت می یابد.

پمپ ها به دو دسته جابجایی غیر مثبت و جابجایی مثبت دسته بندی می شوند.

پمپ های جابجایی غیرمثبت به دلیل فشار کم مایع و جریان خروجی بالا مصارف خانگی داشته که بیشتر برای انتقال اولیه سیال از نقطه ای به نقطه دیگر استفاده می شوند و در صنعت کاربردی ندارند. حداکثر ظرفیت فشاری آنها به 250 تا 300 پوند بر اینچ مربع محدود می گردد و در سه دسته شعاعی، محوری و جریان مختلط قرار می گیرند. پمپ گریز از مرکز و محوری نمونه هایی پرکاربرد از پمپ هیدرولیک جا به جایی غیر مثبت هستند.

دسته بندی دوم پمپ ها، پمپ های صنعتی هستند که جابجایی مثبت نام گذاری شده اند. این نوع پمپ ها کاربرد وسیعی در صنعت هیدرولیک داشته و به ازای هر دور چرخش محور پمپ، مقدار مشخصی از مایع را به سیستم هیدرولیک ارسال می کند و توانایی غلبه بر فشار حاصل از بارهای مکانیکی سیستم و نیز مقاومت ایجاد شده در مقابل جریان اصطکاک را دارا می باشند.

از مزایای پمپ های با جابجایی مثبت نسبت به نوع با جابجایی غیرمثبت به موارد زیر می توان اشاره کرد:

  • توانایی کار در فشارهای بالا (تا 1000 Psi و بالاتر)
  • ابعاد کوچک و فشرده
  • بازده حجمی بالا
  • انعطاف پذیری بالا (توانایی انجام کار در محدوده وسیعی از فشارها و سرعت های مورد نیاز)

این نوع پمپ ها به سه نوع اصلی تقسیم بندی می شوند:

  • پمپ چرخ دنده ای
  • پمپ هیدرولیک پره ای
  • پمپ هیدرولیک پیستونی

جدول زیر دسته بندی کامل تری از انواع پمپ هیدرولیک را نشان می دهد.

انواع پمپ هیدرولیک

هریک از پمپ های نام برده می توانند در محدوده وسیعی از طراحی های مختلف عرضه شوند. برای مثال پمپ های پره ای و پیستونی می توانند به صورت جا به جایی ثابت یا متغیر باشند. در یک پمپ با جابجایی ثابت، میزان سیال پمپ شده به ازاء هر یک دور چرخش محور ثابت است؛ در صورتی که در پمپ های جابجایی متغیر، مقدار فوق به وسیله تغییر در ارتباط بین اجزاء پمپ قابل کم یا زیاد کردن می باشد.

انواع پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک پیستونی (جابجایی ثابت یا متغیر)

  • پمپ پیستونی محوری
  • پمپ پیستونی شعاعی

پمپ هیدرولیک پره ای

  • پمپ پره ای نامتعادل
  • پمپ پره ای متعادل (فقط جابجایی مثبت)

پمپ هیدرولیک دنده ای (جابجایی مثبت)

  • پمپ دنده خارجی (چرخ دنده خارجی)
  • پمپ دنده داخلی (چرخ دنده داخلی)
  • پمپ گوشواره ای
  • پمپ پیچی
  • پمپ ژیروتور

در تصویر زیر نمایی از پمپ دنده خارجی مشاهده می شود.

پمپ دنده خارجی هیدرولیک

نحوه عملکرد پمپ دنده خارجی هیدرولیک

واحد تامین قدرت یک سیستم هیدرولیک، از یک محرک اولیه (Prime Mover) و یک پمپ (Pump) تشکیل شده است. محرک اولیه، انرژی به حرکت درآوردن پمپ را تامین می کند. در هیدرولیک صنعتی محرکه اولیه الکتروموتور و درهیدرولیک موبایل (هیدرولیک راهسازی) موتور احتراقی می باشد. پمپ با دریافت این انرژی، آن را تبدیل به انرژی سیال (یک سیال جاری تحت فشار) می کند.

در سیستم های هیدرواستاتیک فشار سیال باعث انتقال نیرو می شود در صورتی که در سیستم های هیدرو دینامیک انتقال قدرت از طریق جریان سیال صورت می گیرد زیرا در این نوع سیستم، سیال فشار قابل ملاحظه ای ندارد.از آنجایی که در سیستم های هیدرولیک و پنیوماتیک انتقال نیرو بر اساس سیال تحت فشار انجام می گیرد. بنابراین جزو سیستم های هیدرواستاتیک محسوب می شوند.پمپ هایی که در سیستم های هیدرواستاتیک استفاده می شوند، از نوع پمپ های با جابه جایی مثبت (Positive Displacement) هستند.در این نوع پمپ ها با افزایش حجم، فشار افت پیدا می کند که این افت فشار باعث ایجاد خلاء می شود و این خلاء سیال را از سمت مخزن به داخل پمپ مکش می کند. با ادامه ی گردش، روغن در پمپ به دام می افتد ، درون پمپ جابجا و به سوی خروجی پمپ رانده می شود حجم سیالی که در طی این مراحل از پمپ خارج می شود را حجم جابجایی پمپ می نامند. این سیکل در یک دور گردش شفت پمپ اتفاق می افتد. حجم جابه جایی پمپ معمولا بر حسب اینچ مکعب در هر دور گردش پمپ (in3/rev) در سیستم آحاد امریکایی و سانتی متر مکعب در هر دور (cm3/rev) در سیستم آحاد متریک SI سنجیده می شود.

اجزاء پمپ های با جابجایی مثبت باید کاملا” نسبت به هم آب بند شده باشند که باعث می شود به ازای هر چرخش پمپ دبی در خروجی داشته باشیم.اگر خروجی پمپ مسدود شود این پمپ ها نمیتوانند سیال را به گردش در آورند در نتیجه باعث ایجاد نشتی می شوند و درنهایت در قسمت ضعیف تر دچار آسیب می شوند. این پمپ ها در سه نوع دنده ای، پره ای و پیستونی عرضه می شوند. که این پمپ ها خود از نظر نوع جابجایی به دو گروه پمپ های جابجایی ثابت و جابجایی متغیر دسته بندی می شوند. پمپ های با حجم جابجایی ثابت یعنی شدت جریان این پمپ ها را نمی توان تغییر داد، مگر با تغییر سرعت گردش واحد محرکه ی آن ها. پمپ های با حجم جابجایی متغیر را نیز پمپ دبی متغیر گویند، که این پمپ ها را می توان در یک سرعت گردشی ثابت طوری تنظیم کرد که شدت جریان آن ها تغییر کند.

جریان پمپ هیدرولیک و فشار پمپ

برخی از افراد تصور می کنند که هدف از به کارگیری یک پمپ هیدرولیک صرفا ایجاد فشار است. ولی در واقع اینطور نیست. بر اساس اصل اساسی هیدرولیک صنعتی، پمپ هیدرولیک دبی تولید می کند نه فشار (پمپ فشار را تحمل می کند). فشار در سیستم زمانی ایجاد می شود که مقاومتی در برابرجریان سیال وجود داشته باشد. به طور مثال زمانی که بار بر روی سیلندر هیدرولیک قرار می گیرد، یا موتور هیدرولیکی شروع به کار کند. پس در نتیجه اگر بار مقاومی در برابر جریان سیال ایجاد نشود هیچ فشاری ایجاد نخواهد شد. نکته دیگر این است که سیال خروجی از پمپ همواره از مسیری عبوری می کند که مقاومت کمتری داشته باشد.

پمپ هیدرولیک دنده خارجی

پمپ دنده ای، نوعی پمپ دورانی است که عمل پمپ در آن با چرخش دنده ها در یکدیگر انجام می شود. اجزای این پمپ از دو عدد چرخ دنده که باهم درگیر هستند، یکی از این چرخ دنده ها محرک و دیگری متحرک می باشند، پوسته، یک پورت ورودی (مکش) و یک پورت خروجی (فشار) می باشند. در این نوع، روغن وارد پمپ می شود، بین دندانه ها و پوسته پمپ حرکت می کند و از خروجی پمپ وارد سیستم هیدرولیک می شود. شفت چرخ دنده محرک به الکتروموتور یا موتور احتراق داخلی وصل می شود، که با چرخش آن و درگیری این دو چرخ دنده ها با هم، چرخ دنده مجاور هم به حرکت در می آید. با دورشدن دندانه ها از یکدیگر، فضای میان دندانه ها افزایش، فشار افت پیدا می کند که این افت فشار باعث ایجاد خلاء نسبی بین آن ها می شود، در نتیجه فشار جو، روغن از سمت مخزن به فضای میان دندانه ها رانده می شود. روغن بین دندانه ها و پوسته پمپ حرکت می کند و به دلیل آب بند بودن بین دو چرخ دنده سیال قابلیت بازگشت به ابتدای پمپ را ندارد، در ادامه با فرورفتن دندانه ها در یکدیگر و کوچک شدن حجم بین آن ها روغن پر فشار از خروجی پمپ تخلیه می شود. این عمل همان عمل جابجایی مثبت است.

نحوه عملکرد پمپ هیدرولیک دنده خارجی

کاربرد و نحوه عملکرد پمپ دنده خارجی

پمپ های دنده خارجی هیدرولیک برای سیستم هایی با فشار کاری 200 بار مناسب بوده و بازه لیتراژ خروجی این نوع پمپ ها 1.5 لیتر بر دقیقه تا 225 لیتر بر دقیقه می باشند. از مزایای این نوع پمپ ها می توان به قیمت ارزان آن اشاره کرد. برندهای پمپ های دنده خارجی هیدرولیکی موجود در فروشگاه هیدرو هیکاد  بوش رکسروت.رکستور

نمونه ای از یک پمپ دنده خارجی هیدرولیک
پمپ هیدرولیک دنده داخلی

مهمترین مشخصه پمپ های چرخ دنده داخلی (پمپ های ماه و ستاره ای) سرو صدای خیلی اندک آن ها می باشد. از این نوع پمپ ها در هیدرولیک صنعتی (پرس ها، ماشین های تزریق پلاستیک، ماشین ابزار ها و غیره) و همچنین در خودروهایی که در محیط های سر بسته کار می کنند (لیفتراک و غیره) استفاده می شود.

ساختمان و عملکرد یک پمپ دنده داخلی که متشکل از یک چرخ دنده محرک که اغلب توسط الکتروموتور یا موتور احتراق داخلی به حرکت در می آید و یک چرخ دنده داخلی که متحرک هست و یک صفحه هلالی شکل بین ورودی و خروجی پمپ که وظیفه آب بندی را بر عهده خواهد داشت تا سیال به مخزن برنگردد.قطعه هلالی شکل ثابت می باشد.

بنابراین هنگامی که این دو چرخ دنده (که با هم، هم مرکز نمی باشند) به گردش در آمده و دنده ها از درگیری خارج می شوند. در این حالت محفظه های پمپ که بین این دو چرخ دنده قرار دارند، در محل دهانه ورودی باز شده و به دلیل افزایش ناگهانی حجم، خلاء ایجاد می شود. در نتیجه ناحیه مکش را به وجود می آورند. در ادامه، گردش چرخ دنده روتور و چرخ دنده داخلی موجب مکش سیال از مخزن و هدایت آن در امتداد سیل هلالی شکل می گردد. این فرآیند به تدریج روی چندین دندانه گسترش یافته تا در نهایت در دهانه خروجی دندانه های دو چرخ دنده به یکدیگر نزدیک شده و هنگامی که دندانه ها در طرف دیگر آب بند هلالی شکل با یکدیگر درگیر می شوند، روغن هیدرولیک به طرف مجرای خروجی پمپ رانده شده و دهانه خروجی بسته می شود.

نحوه عملکرد پمپ هیدرولیک دنده داخلی

 با توجه به طراحی بسیار ساده پمپ های دنده داخلی، این نوع پمپ با دبی متغیر طراحی نمی شود.

پمپ های دنده داخلی هیدرولیک برای سیستم هایی با فشار کاری 330 بار مناسب بوده و بازه لیتراژ خروجی این نوع پمپ ها 2.5 لیتر بر دقیقه تا 377 لیتر بر دقیقه می باشند. برند های موجود پمپ های دنده داخلی در فروشگاه هیدرو هیکاد روکت .رکسروت.اکرله می باشند.

کاربرد و نحوه عملکرد پمپ دنده داخلی
پمپ هیدرولیک پیچی (اسکرو)

پمپ های پیچی در گروه پمپ های چرخدنده ای قرار دارد. و از نظر حجم جابجایی، جابه جایی ثابت بوده و از نظر مشخصات اصلی شبیه به پمپ های دنده داخلی می باشند. هر دو آنها سر و صدای کمی دارند.پمپ ها پیچی دارای 2 یا 3 چرخ دنده حلزونی و یک پوسته می باشند. چرخ دنده حلزونی متصل به محرک دارای دندانه های ساعتگرد می باشد و حرکت دورانی را به دیگر چرخ دنده های حلزونی انتقال می دهد. دندانه های این چرخ دنده ها پاد ساعتگرد می باشد. محفظه ی بسته ای ما بین دندانه های چرخ دنده های حلزونی ایجاد می شود. این محفظه از دهانه ی مکش به سمت دهانه فشار بدون تغییر حجم حرکت می کند. این فرآیند سبب ایجاد جریان یکنواخت و آرام شده، در نتیجه این پمپ بسیار کم سر و صدا می باشد

نحوه عملکرد پمپ هیدرولیک پیچی اسکرو

پمپ های اسکرو در دو نوع خشک و مستغرق طراحی شده اند، که پمپ های مستغرق در آسانسور ها و بالابر ها، پمپ های خشک در سیستم های هیدرولیک صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. لیتراژ خروجی پمپ های اسکرو در بازه 8 لیتر بر دقیقه تا 1200 لیتر بر دقیقه و فشار کاری این نوع پمپ ها 40 بار می باشد. از برندهای موجود پمپ های پیچی در فروشگاه هیدرو هیکاد می توان، ستیما.سیم و غیره نام برد.

کاربرد و نحوه عملکرد پمپ هیدرولیک اسکرو پیچی
پمپ هیدرولیک پره ای

دو قسمت اصلی یک پمپ پره ای عبارتند از بدنه و روتور.

پره ها در شیارهایی که بر روی روتورتعبیه شده اند قرار می گیرند که این پره ها می توانند به صورت شعاعی در داخل این شیار ها حرکت کنند. روتور به وسیله یک محور به محرک اصلی که می تواند الکتروموتور یا موتور احتراق داخلی باشد، متصل است و به همراه آن می چرخد.

در پمپ های پره ای از نوع غیر بالانس، روتور به صورت خارج از مرکز در داخل پوسته قرار گرفته است. در اثر نیروی گریز از مرکز و چرخش روتور، پره ها از شکاف خارج شده و با رینگ بادامکی (پوسته) تماس پیدا می کنند. که باعث ایجاد آب بندی لازم بین پره ها و رینگ بادامکی خواهد شد. با توجه به این که سطح بادامکی و روتور به حالت خارج از مرکز نسبت به یکدیگر نصب شده اند، موجب می شود که با چرخش روتور، پره ها دارای کورس حرکتی باشند. لذا با چرخش محور و با توجه به دوران روتور فضای بین پره ها و پوسته زیاد می شود که این افزایش حجم باعث کاهش فشار و ایجاد خلاء و در نتیجه مکش سیال از سمت مخزن خواهد شد. در ادامه چرخش روتور، کاهش حجم محفظه باعث تراکم در سیال، و سبب راندن روغن پر فشار به بیرون از پمپ می شود. مهمترین عیب پمپ های پره ای نا متعادل (غیر بالانس)، اعمال نیروی یک طرفه به محور پمپ و یاتاقان های محور، به دلیل غیر هم مرکز بودن روتور و محفظه می باشد.

انواع پمپ پره ای

  • بالانس (متعادل)
  • غیر بالانس (نامتعادل)

نحوه عملکرد پمپ هیدرولیک پره ای

نحوه عملکرد پمپ هیدرولیک پره ای

به منظور از بین بردن نیروی وارده بر یاتاقان ها از پمپ های پره ای بالانس (متعادل) استفاده می شود. که در این نوع محفظه به جای دایره ای به شکل بیضوی می باشد. در طراحی پمپ های کارتریجی متعادل دو دهانه ورودی و دو دهانه خروجی در نظر گرفته می شود.

دو دهانه ورودی مرتبط به هم در دو طرف پمپ موجب توازن جریان و فشار روی محفظه ی پمپ می شوند. دو دهانه خروجی مرتبط به هم نیز در دو طرف روتور موجب تعادل فشار دو طرف پمپ می شوند. بار شعاعی فشار همواره در دو طرف با هم برابر و در جهت مخالف یکدیگر است و سبب توازن هیدرولیکی می شود. با برابر کردن فشار در دو طرف روتور بار محوری حذف می شود. دهانه های ورودی و خروجی به شکل ضربدری در حلقه ی بادامک به هم راه دارند. نیرویی که در اثر فشار روغن روی صفحات روتور وارد می شود به شکل کامل در دو طرف با جهت مخالف خنثی می شوند. تقارن و تعادل بارگذاری محفظه پمپ پدیده ی ضربه زدن به روتور را از میان می برد و این خود موجب جلوگیری از سایش صفحات دهانه ها می شود. پره ها نیز به کمک فشار روغن به حلقه بادامک می چسبند. پمپ های پره ای به دو گروه دبی ثابت و دبی متغیر دسته بندی می شوند.

پمپ های پره ای یا کارتریجی هیدرولیک برای بازه ی فشار کاری 170 الی 210 بار همچنین دبی خروجی این پمپ ها در بازه ی 5 گالن تا 50 گالن مناسب می باشند.

برند های موجود پمپ های پره ای در فروشگاه هیدروهیکاد.ویکرز .ویلجان.نیسون.رکسروت.دکستر. فروشگاه هیدرو هیکاد می باشد.

پمپ هیدرولیک پیستونی

ساختار پمپ های هیدرولیکی پیستونی به صورت دورانی است، به این ترتیب که تعداد زیادی سیلندر و پیستون وجود دارند و پیستون ها داخل سیلندر، حرکت رفت و برگشتی انجام می دهند؛ به این ترتیب روغن به داخل سیلندر هدایت شده و در نهایت به داخل سیستم هیدرولیک پمپ می شود. در یک طبقه بندی کلی می توان پمپ های پیستونی را در دو نوع محوری و پیستونی شعاعی تقسیم بندی کرد که هر دو نوع می توانند جابه جایی ثابت یا جابه جایی متغیر باشند. پمپ های پیستونی بالاترین نسبت توان به وزن را داشته و در صورت آببندی دقیق پیستون ها در دسته پر بازده ترین پمپ های هیدرولیک قرار می گیرند. در یک دسته بندی دقیق تر، می توان انواع پمپ پیستونی هیدرولیک را در سه دسته زیر طبقه بندی کرد:

  • پمپ پیستونی هیدرولیک سرکج
  • پمپ پیستونی هیدرولیک محوری با صفحه زاویه گیر
  • پمپ پیستونی هیدرولیک شعاعی

*اطلاعات مربوط به این سه نوع نام برده در بخش مربوطه آورده شده است.

بازدهی پمپ هیدرولیک

بازدهی یک پمپ به میزان تلرانس ها و دقت به کار رفته در ساخت، وضعیت مکانیکی اجزاء و بالانس فشار بستگی دارد. در یک پمپ ایده آل، لقی بین اجزاء درگیر به صورت تئوری صفر در نظر گرفته می شود. در عمل، لقی ها باید حتی الامکان کوچک باشند تا امکان ایجاد فیلم نازک روغن به منظور روانکاری اجزاء وجود داشته باشد. همواره اطلاعات لازم مربوط به بازدهی پمپ ها توسط سازندگان ارائه می گردد.

بازده حجمی مشخص کننده میزان نشتی در پمپ است. روابط زیر برای محاسبه بازده حجمی کارآمد هستند:

  • 100 X (دبی تئوری که پمپ باید تولید کند)/( میزان دبی حقیقی پمپ) = بازده حجمی (درصد)
  • بازده مکانیکی مشخص کننده میزان اتلاف انرژی در اثر عواملی نظیر اصطکاک در یاتاقان ها و اجزاء درگیر و همچنین اغتشاش در سیال می باشد. بازده مکانیکی پمپ ها معمولا بین 90 تا 95 درصد است. روش محاسبه بازده مکانیکی به صورت زیر است:
    • 100 X (قدرت تئوری مورد نیاز جهت کار پمپ)/(قدرت حقیقی داده شده به پمپ) = بازده مکانیکی (درصد)
  • بازده کلی مشخص کننده کل اتلاف انرژی بوده و برابر با حاصلضرب بازده حجمی و مکانیکی می باشد. برای بدست آوردن بازده کلی از رابطه زیر استفاده می کنیم:
    • 100/(بازده مکانیکی x بازده حجمی) = بازده کلی

نحوه انتخاب پمپ هيدروليک

همواره برای انتخاب یک محصول صنعتی در نظر گرفتن مجموعه ای از اطلاعات می تواند موثر واقع شود. از جمله عوامل موثر و اصلی در انتخاب انواع پمپ عبارت است از:

  • حداکثر فشار کاری
  • حداکثر دبی خروجی
  • نوع سیال (در پمپ های هیدرولیک الزاما روغن هیدرولیک است.)
  • اندازه و وزن
  • بازدهی پمپ
  • قابلیت دسترسی و تعویض اجزاء
  • نگهداری و قطعات یدکی
  • سر و صدای پمپ
  • قیمت پمپ

هر کدام از موارد نام برده طبق نیاز مشتری می تواند اولویت بالاتری داشته باشد. در توضیح موارد فوق باید تاکید کرد که مهم ترین نکته ای که در انتخاب پمپ هیدرولیک مناسب برای یک كاربرد معين می بایست مدنظر قرار داد، بررسی ميزان فشار و جريان مورد نياز در مدار است، لذا اول باید منحنی جريان و فشار در يک چرخه زمانی محاسبه شود و در همین راستا همزمانی مصرف در فاکتورهای مختلف مربوطه مشخص گردد تا حداكثر جريان مورد نياز معین گردد. برای انتخاب پمپ هیدرولیک مناسب می بایست به موارد ذيل توجه نمود تا در نهایت این دو فاکتور باعث اعمال توان بيشتر در سيستم هيدروليک شوند:

  1. اضافه کردن ده درصد دبی به دبی تعیین شده در سايزينگ پمپ
  2. در شير اطمينان یا شیر فشار شكن، فشار تنظيمي بايد معادل ده درصد افزون تر از فشار كاري سيستم باشد.

همان طور که عنوان شد، نیروی محرک در سیستم های هیدرولیک موتورهای احتراقی یا الکتروموتورها هستند. محدوده سرعت های تعریف شده برای الکتروموتورها بین 1200 تا 1800 rpm است. البته لازم به ذکر است که در کاربردهای هوایی و فضایی، پمپ با سرعت 2000 دور در دقیقه هم به کار می رود. در مواردی که سیستم متحرک است و یا این که مشکل کمبود فضا وجود دارد و همچنین ویژگی وزن و حجم پمپ مهم است، باید از واحد های کوچک که دارای سرعت بالایی هستند، استفاده کرد.

محاسبه توان مورد نیاز براي الكتروموتور گرداننده پمپ در سیستم های هیدرولیک (با تعیین فشار کاری و دبی مصرفی روغن و بدون در نظر گرفتن راندمان های مكانيكی و حجمی) برابر است با:

  • 600 / (فشار x دبی)= توان (در این رابطه فشار برحسب بار، دبی بر حسب لیتر بر دقیقه و توان بر حسب کیلووات می باشد.)

مثال: توان الكترو موتور با فشار كاري 120 بار و دبي 30 لیتر در دقیقه عبارت است از: کیلووات P = 30 X 120 / 600 = 6

تعمیرات پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک، درست مانند هر ابزار و تجهیز صنعتی دیگری نیازمند سرویس و مراقبت و است که در غیر این صورت، احتمال آسیب دیدن پمپ یا کاهش عمر مفید آن وجود دارد. در مبحث تعمیر پمپ هیدرولیک، جلوگیری از نشتی روغن، پیشگیری از خشک کار کردن پمپ و یا لرزش های غیرعادی در پمپ نمونه ای از مشکلات احتمالی در عملکرد پمپ است. با مشاهده هر نوع تغییر غیر عادی در عملکرد پمپ، به منظور جلوگیری از وارد شدن آسیب جدی به پمپ و سایر تجهیزات موجود در سیستم هیدرولیک، بهتر است در اسرع وقت آن را از مدار خارج کرد و به بررسی مشکل پیش آمده پرداخت.

تعمیرات پمپ هیدرولیک

فروشگاه هیدرو هیکاد علاوه بر تامین مجموعه ای از پمپ های هیدرولیک قادر است تا در صورت بروز اختلال در عملکرد پمپ هیدرولیک،.تعمیر یا تعویض قطعات پمپ هیدرولیک را انجام دهد.

کاربرد پمپ هیدرولیک

پمپ های هیدرولیک یکی از پرکاربردترین انواع پمپ در صنعت و ماشین های موبایل می باشند. این پمپ ها به علت انتقال توان و قدرت بالا در بیشتر دستگاه های صنعتی و ماشین های راهسازی و ساختمانی مانند جرثقیل ها به وفور مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله زمینه های استفاده پمپ های هیدرولیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یونیت های هیدرولیک صنعتی
  • دستگاه های پرس سنگین
  • ماشین های کشاورزی
  • ماشین های راهسازی
  • ماشین های ساختمانی
  • کشتی سازی
  • صنایع نظامی
  • صنایع هوایی
مزایای پمپ هیدرولیک

به طور کلی پمپ های هیدرولیک به علت اینکه نیاز به تعمیر و نگهداری مداوم نداشته و راه اندازی آنها نسبت به سیستم های برقی بسیار آسان تر است، مورد توجه بسیاری از طراحان هستند. در سیستم های هیدرولیک، انتقال قدرت توسط فشار روغن انجام می شود و هر چه میزان فشار سیستم بیشتر باشد انتقال مقدار توان و گشتاور در سیستم بالاتر می رود از جمله مزایای پمپ های هیدرولیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • راندمان بالا
  • طراحی های جمع و جور و مناسب
  • صدای کم
  • ذخیره انرژی
  • عیب یابی راحت
  • تنوع در انتخاب

در فروشگاه هیدرو هیکاد تمام پمپ های هیدرولیک موجود میباشد برای سفارش محصول مورد نظرتون با کارشناسان فروشگاه هیدرو هیکاد تماس بگیرید

پیمایش به بالا