5 مورد از اصلی‌ترین تفاوت‌های پمپ دنده ای خارجی و داخلی در فروشگاه هیدرو هیکاد

آیا با تفاوت‌های پمپ دنده ای خارجی و داخلی آشنا هستید؟ این پمپ ها در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند و کاربردهای متعددی دارند. پمپ های دنده ای دارای دو نوع داخلی و خارجی هستند و در برخی مواقع ممکن است با هم اشتباه گرفته شوند. با شناخت تفاوت های این دو محصول می توانید راحت تر آن ها را از یک دیگر شناسایی کنید. اگر می خواهید بیشتر با مهم ترین تفاوت های موجود میان

پمپ دنده ای

 داخلی و خارجی آشنا شوید، بهتر است با ما در ادامه همراه باشید.

پمپ دنده ای خارجی چیست؟

پمپ های دنده ای خارجی از دو عدد چرخ دنده هلیکال تشکیل شده اند. این چرخ دنده ها درون پوسته پمپ روی یک دیگر سوار هستند و به کمک دو عدد شافت متحرک و محرک کار می کنند. در اغلب مواقع شافت محرک به چرخ دنده پایینی متصل شده است و زمانی که الکتروموتور شروع به کار می کند، چرخ دنده دیگر را نیز می چرخاند.

پس از آن مایعات موجود در محفظه به سمت دریچه های پمپ حرکت می کنند و از ورودی به خروجی منتقل می شوند. سپس دنده ها بر روی هم قفل شده و سیالات را با فشار بالا به سمت بیرون انتقال می دهند.  از این پمپ ها اغلب برای انتقال اسیدها و بازها در صنایع مختلف استفاده می شود.

مزایا و معایب پمپ دنده ای خارجی

افرادی که قصد شناخت بیشتر تفاوت‌های پمپ دنده ای خارجی و داخلی را دارند، بهتر است با مهم ترین مزایا و معایب پمپ های دنده ای خارجی بیشتر آشنا شوند. در واقع شناخت مزیت ها و عیب های این پمپ ها به شما کمک فراوانی در انتخاب خواهد کرد. در ادامه به تفکیک مزایا و معایب این پمپ را مورد بررسی قرار می دهیم:

مزایا

  • RPM یا همان سرعت بالا
  • فشار زیاد
  • ایجاد سر و صدا و لرزش بسیار پایین
  • عدم حساسیت نسبت به گرد و غبار
  • نصب بسیار راحت
  • دارای دوام و ماندگاری بالا

معایب

  • مختل شدن عملکرد دستگاه در صورت وجود ذرات جامد در مایعات
  • استفاده از قطعاتی همچون بوش و یاتاقان درون سیال

پمپ دنده ای داخلی چیست؟

یکی از ارزان قیمت ترین و مقرون به صرفه ترین پمپ هایی که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، پمپ دنده ای داخلی است. مهم ترین کاربرد این محصول در سیستم های هیدرولیکی است. پمپ های دنده ای داخلی از دو دنده هم مرکز تشکیل شده اند. دنده ای که در بیرون قرار گرفته ابعادی بزرگتر دارد و دنده درونی کوچک‌تر است.

نحوه عملکرد این پمپ ها به این صورت است که با حرکت شافت دنده داخلی شروع به چرخیدن می کند. سپس مایع وارد محفظه پمپ می شود و زمانی که با دندانه های روتور درگیر می شود مایع به قسمت خروجی خواهد رسید. این پمپ ها می توانند مایعات سنگین با ویسکوزیته بالا را به راحتی انتقال دهند. همچنین توجه کنید که این محصولات دارای توانایی حرکت در دو جهت هستند.

مزایا و معایب پمپ دنده ای داخلی

پمپ های دنده ای داخلی نیز دارای مزایا و معایب متعددی هستند. شما با شناخت این موارد می توانید بهترین نوع پمپ را انتخاب کرده و مورد استفاده قرار دهید. البته ما به صورت تفکیک شده و دقیق تمامی مزیت ها و عیب های این پمپ ها را به شما معرفی می کنیم و انتخاب را برایتان راحت تر خواهیم کرد:

مزایا

  • مناسب برای مایعات با غلظت بالا
  • دارای دو عضو متحرک
  • برخورداری از خروجی یکنواخت و فاقد نوسان
  • امکان تعمیر و نگهداری به شکل آسان
  • دارای طراحی انعطاف‌پذیر طبق احتیاجات مشتری ها
  • تخلیه پایدار بدون در نظر گرفتن شرایط فشار
  • دارای قابلیت عملکرد بسیار مناسب در هر دو جهت
  • قابلیت مکش بسیار زیاد

معایب

  • اعمال نمودن فشار بسیار بالا بر روی شافت
  • دارای سرعت عملکرد نسبتا پایین در مقایسه با پمپ دنده ای خارجی
  • نیاز به مدیریت دقیق بر روی سرعت دورانی
  • دارای محدودیت در فشار متوسط

مقایسه پمپ دنده ای خارجی و داخلی

حال نوبت به آن رسیده که به بررسی تفاوت‌های پمپ دنده ای خارجی و داخلی بپردازیم. این پمپ ها از منظرهای مختلفی با یک دیگر تفاوت دارند. پمپ های دنده ای داخلی و خارجی اغلب در عملکرد، ماندگاری، قدرت و… از هم متفاوت هستند. در ادامه تمامی تفاوت های این پمپ ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد و راه شما را برای انتخاب باز خواهیم نمود:

عملکرد

پمپ های خارجی دارای عملکردی به مراتب بهتر از پمپ های داخلی هستند. این پمپ ها می توانند در مدت زمانی کوتاه مایع را به سمت خروجی هدایت کنند؛ اما حرکت دنده ها در این نوع از پمپ ها به یک جهت است. در صورتی که در پمپ های داخلی دنده ها در دو جهت حرکت می کنند و همین مسئله باعث محبوبیت آن ها شده است.

استحکام و مقاومت

میزان مقاومت و استحکام در پمپ دنده ای خارجی بسیار بیشتر است. شما می توانید بدون هیچ مشکلی در مدت زمان طولانی این پمپ ها را مورد استفاده قرار دهید. البته پمپ های دنده ای داخلی نیز از مقاومت مناسبی برخوردار هستند؛ اما در طولانی مدت به تعمیرات بیشتری نیاز پیدا می کنند و ممکن است شما را دچار دردسرهای متعددی کنند.

کاربرد

از دیگر  تفاوت‌های پمپ دنده ای خارجی و داخلی می توان به کاربرد آن ها اشاره کرد. این پمپ ها کاربردهایی کاملا متفاوت دارد. به عنوان نمونه از پمپ دنده ای داخلی اغلب برای انتقال مایعات با ویسکوزیته بالا استفاده می شود؛ اما پمپ دنده ای خارجی برای انتقال اسیدها و بازها مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این از پمپ های خارجی برای پمپاژ و انتقال آب نیز استفاده می شود.

هزینه

معمولا پمپ های دنده ای خارجی دارای قیمت بالاتری نسبت به پمپ های داخلی هستند. پمپ دنده ای داخلی بسیار ارزان‌تر و مقرون به صرفه تر است و همین مسئله نیز باعث استفاده گسترده آن در صنایع مختلف شده است.

قدرت مکش

پمپ دنده ای داخلی از قدرت مکش بسیار بالایی برخودار است. در صورتی که در صنایع خود به مکش بسیار بالا نیاز دارید به شما توصیه می کنیم از پمپ داخلی استفاده کنید. قدرت مکش در پمپ خارجی بسیار معمولی و متوسط است.

میزان سر و صدا

از جمله تفاوت‌های پمپ دنده ای خارجی و داخلی می توان به میزان سر و صدا اشاره کرد. پمپ های خارجی دارای لرزش و سر و صدای بسیار کمی هستند؛ بنابراین اگر قصد استفاده از پمپ در محل هایی که سکوت نیاز است را دارید حتما از این نوع پمپ ها استفاده کنید.

نصب و تعمیر

پمپ دنده ای خارجی دارای قابلیت نصب و تعمیر بسیار آسان است. شما می توانید با کمترین میزان تخصص به راحتی این پمپ ها را در محل دلخواهتان نصب کنید. در نقطه مقابل نصب و تعمیرات پمپ های داخلی از پیچیدگی بالایی برخوردار است و به تخصص بالایی نیاز دارد.

مصرف انرژی

پمپ دنده ای خارجی مصرف انرژی کمتری دارد و به نوعی دوستدار محیط زیست محسوب می شود. در نقطه مقابل پمپ های داخلی به علت عملکرد پیچیده تری که دارند، انرژی بیشتری را نیز مصرف می کنند و آلودگی بالایی دارند.

جمع‌بندی

اغلب افراد در زمان خرید پمپ های دنده ای دچار سردرگمی می‌شوند. این پمپ ها دارای دو نوع مختلف هستند. با شناخت تفاوت‌های پمپ دنده ای خارجی و داخلی راحت تر می توانید بهترین نوع محصول را انتخاب کرده و مورد استفاده قرار دهید. این پمپ ها از نظر عملکرد، کاربرد، سر و صدا، مصرف انرژی و… با یک دیگر تفاوت دارند.

برای سفارش پمپ های دنده ای هیدرولیک با فروشگاه هیدرو هیکاد تماس بگیرید

پیمایش به بالا