انواع پمپ ها درهیدرولیک

پمپ‌های هوا از جمله تجهیزات کاربردی هستند که می‌توانند در صنایع و مشاغل مختلف استفاده شوند. امروزه پمپ‌های هوا انواع مختلفی دارند و می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای مختلفی تقسیم‌بندی شوند. پمپ‌های هیدرولیک از جمله پمپ‌های قدرتمندی هستند که می‌توانند انرژی مکانیکی را به جریان و فشار تبدیل کنند. این پمپ‌ها در حقیقت بر اساس اصل جابجایی کار می‌کنند و می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند. در ادامه این مطلب ازهیدرو هیکاد به بررسی و معرفی انواع پمپ هیدرولیک و انواع آنها پرداخته خواهد شد.

پمپ هیدرولیک چیست؟

پمپ هیدرولیک در حقیقت منبع قدرت بسیاری از ماشین‌های دینامیکی بوده و می‌توانند مقدار زیادی روغن را توسط سیلندرهای هیدرولیک فشار ‌دهند و در نهایت انرژی مکانیکی را به جریان و فشار تبدیل کنند. این پمپ‌ها بر اساس اصل جابجایی کار می‌کنند و شامل محفظه‌های مکانیکی مهر و موم شده در پمپ هستند.

پمپ هیدرولیکی قلب مدارهای هیدرولیکی است و سیالات را به جریان می‌اندازد. نحوه کار این پمپ‌ها به این شکل است که انرژی مکانیکی تولید شده توسط موتور احتراقی، الکتریکی و … به انرژی الکتریکی تبدیل می‌شوند و در اثر خلأ ساخته شده فشار اتمسفری ایجاد می‌شود که باعث حرکت سیال به سمت مجرای خروجی می‌شود. در اصل وظیفه این پمپ‌ها ایجاد جریان سیستم است.

انواع پمپ هیدرولیکی کدام است؟

پمپ‌های هیدرولیک همانند پمپ وکیوم می‌توانند در اندازه و ابعاد مختلفی تولید ‌شوند و می‌توانند در شرایط مختلفی استفاده شوند البته باید قبل از استفاده از این پمپ‌ها به مواردی همچون رطوبت، نوع سیال، شرایط آب و هوایی و … توجه داشت. از جمله مهم‌ترین پمپ‌های هیدرولیکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد که هرکدام از ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی برخوردار بوده و می‌توانند کاربردهای متفاوتی داشته باشند:

پمپ هیدرولیک دنده‌ای

این پمپ‌ها در حقیقت پمپ‌های ساده و بادوامی هستند و باید در یک مکان ثابت کار کنند و معمولاً برای فشارهای زیر 200 بار (3000 psi) مناسب هستند. همچنین نباید بالاتر از فشار 180 بار استفاده شوند و در حالت عادی نیز فشار آنها باید زیر 120 بار باشد. از مهم‌ترین ویژگی‌های این پمپ‌ها می‌توان به داشتن قطعات کمتر، سرویس‌دهی آسان، تحمل آلودگی بیشتر، قیمت مناسب و… اشاره کرد.

این پمپ‌ها از جمله پمپ‌های جابجایی مثبت هستند و می‌توانند از نظر حداکثر درجه فشار پمپ، درجه‌بندی شوند و در سیستم‌های هیدرولیک مرکز باز استفاده می‌شوند. 

پمپ دنده ای

 سیال را در نواحی بین دندانه دنده پمپ و بدنه پمپ گیر می‌اندازند، آن را به دور محیط چرخ‌دنده منتقل کرده و در نهایت از طریق درگاه خروجی به خارج پمپاژ می‌کند. پمپ هیدرولیک دنده‌ای خود می‌تواند چند نوع مختلف داشته باشد که مهم‌ترین آنها شامل موارد زیر هستند:

  • پمپ هیدرولیک دنده‌ای خارجی
  • پمپ هیدرولیک دنده‌ای داخلی
  • پمپ‌های هیدرولیک رینگ دنده‌ای
  • پمپ‌های دوک اسکرو

پمپ هیدرولیک پیستونی

پمپ‌های هیدرولیک پیستونی نوعی از این پمپ‌ها هستند که می‌توانند در فشارهای بالا استفاده ‌شوند و مقاومت بالاتری از پمپ هیدرولیک دنده‌ای دارند. هزینه بیشتری داشته و حمل و نقل آنها نیز سخت‌تر است. همچنین این پمپ‌ها خود می‌توانند به چند نوع مختلف تقسیم شوند که رایج‌ترین آنها پمپ‌های محوری هستند که بر اساس مکانیسم جابجایی متغیر طراحی‌ شده‌اند و امکان تغییر جریان خروجی برای کنترل خودکار فشار در آنها وجود دارد. از طرح‌های مختلفی برخوردارند که مهم‌ترین آنها شامل صفحه swash (پمپ صفحه شیر) و چک توپ (پمپ صفحه wobble) می‌باشند.

پیشنهاد مطالعه: کمپرسورهای پیستونی نیز یکی از انواع مهم کمپرسورهای هوا هستند که در مقاله ای از هیدروهیکاد به توضیح در مورد 

کمپرسور پیستونی

و موارد مربوط به آن پرداخته ایم.

پمپ‌های پیستونی نیز می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند که مهم‌ترین آنها شامل پمپ پیستون محوری، جابه‌جایی ثابت، پمپ پیستون محوری، تغییر مکان، پمپ پیستونی شعاعی، جابه‌جایی ثابت و پمپ پیستونی شعاعی، جابه‌جایی متغیر هستند.

پمپ‌های هیدرولیک پره‌ای

این نوع از پمپ‌های هیدرولیکی صدای بسیار کمی دارند و با تپش جریان بسیار پایین‌تر، یعنی جریان ثابت، کار می‌کنند. همچنین این پمپ‌ها می‌توانند سرعت نسبتاً بالایی را تا ۳۰۰۰ دور در دقیقه داشته باشند و معمولاً می‌توانند در وسایل نقلیه کاربردهای متعددی داشته باشند. فشار عملکرد این نوع از پمپ‌ها به طور معمول از ۱۸۰-۲۱۰ بار فراتر نمی‌رود هرچند که تعدادی از آنها با طراحی‌های ویژه می‌توانند فشاری از ۲۰۰ تا ۳۰۰ بار داشته باشند. پمپ‌های هیدرولیکی پره‌ای به صورت کلی می‌توانند به دو دسته اصلی شامل پمپ‌های دبی متغیر و پمپ‌های دبی ثابت تقسیم شوند اما در کل شامل انواع مختلفی هستند که به شرح زیر می‌باشند:

  • پمپ پره ای، جابه‌جایی متغیر
  • پمپ‌های پره‌ای، جابه‌جایی ثابت
  • پمپ‌های پره‌ای Denison، تک
  • پمپ‌های پره‌ای Denison، دو برابر
  • پمپ‌های پره‌ای Denison، سه‌گانه

بهترین نوع پمپ هیدرولیکی

همان‌طور که گفته شد هر کدام از انواع پمپ‌های هیدرولیکی معرفی‌شده می‌توانند زیرمجموعه‌های مختلفی داشته باشند و به سبب ویژگی‌ها و مشخصات منحصربه‌فردی که دارند می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. انتخاب یکی از انواع پمپ‌های هیدرولیکی مانند انتخاب پمپ خلأ می‌تواند چالش‌های متعددی به همراه داشته باشد چرا که باید به فاکتورها و پارامترهای مختلفی توجه داشت.

قبل از هر چیز باید به تمامی ویژگی‌های پمپ‌ها آگاهی داشت، نوع نیاز به پمپ مشخص شود و همچنین باید میزان استفاده از پمپ، شرایط آب و هوایی و محیط استفاده از پمپ مشخص شود. به صورت کلی می‌توان گفت پمپ‌های هیدرولیکی پیستونی می‌توانند از قدرت بالاتری برخوردار باشند و استفاده‌های بیشتری نیز داشته باشند هرچند که مستعد آلودگی بیشتری هستند.

جمع‌بندی نهایی

پمپ‌های هیدرولیکی به عنوان منبع قدرت بسیاری از ماشین‌های مکانیکی می‌توانند با فشرده کردن روغن انرژی مکانیکی را به جریان و فشار تبدیل کنند و استفاده‌های متعددی در صنایع و مشاغل مختلف داشته باشند. این پمپ‌ها به سه دسته اصلی پمپ‌های پره‌ای، پیستونی و دنده‌ای تقسیم می شوند و هر کدام از آنها از ویژگی‌ها و مشخصات مختلفی برخوردار بوده و دارای زیرمجموعه‌های متعددی می‌باشند.

برای سفارش پمپ های هیدرولیک با فروشگاه هیدروهیکاد تماس بگیرید

پیمایش به بالا